Groepscursus

Pianospelen voor kinderen


groepscursus pianospelenDe groepscursus Pianospelen voor kinderen
is gemaakt voor 3 maanden (13 weken) waarin ik je zoon of dochter de basis van het pianospelen ga leren.

De ideale leeftijd om met deze cursus te starten is tussen de 6 en 9 jaar.

In de nieuwe lesruimte in Oudenbosch gaat er weer een nieuwe groep van start zodra er 4 aanmeldingen zijn.
Als je interesse hebt voor je zoon of dochter, schrijf je dan vooral hieronder geheel vrijblijvend in dan ontvang je alle informatie betreffende de groepsles en laat ik het je meteen weten wanneer er een nieuwe groep gaat starten en kun je dan beslissen of het uitkomt en je zoon of dochter mee wilt laten doen. 

Daar het een groepscursus Pianospelen voor kinderen betreft wordt op een vaste datum gestart en kan er niet zoals bij de privé lessen direct na aanmelding gestart worden.
Een groep bestaat uit 4 kinderen in de leeftijd 6 – 9 jaar.

Spelenderwijs gaan we het hebben over de namen van de noten, de Groepscursus pianospelenwaarde van de noten, de namen van de pianotoetsen en natuurlijk leer ik de kinderen leuke liedjes te spelen.

Bij deze groepscursus pianospelen voor kinderen horen 2 lesboeken, een Liedjesboek en een Werkboek welke ik zelf heb gemaakt.
In het Liedjesboek staat steeds voor iedere week een nieuwe les met nieuwe liedjes.
In het werkboek is voor iedere week een Opdrachtenblad en een Werkblad te vinden.
Verder staat er iedere week een ander dier centraal.

Groepscursus pianospelenTijdens de wekelijkse lessen wordt er steeds uit beide boeken gewerkt, iedere week een nieuwe les. Zo zijn aan het eind van de cursus alle dertien lessen behandeld en is er een basis gelegd voor het pianospelen.
Doordat deze cursus in groepsverband wordt gegeven betekent dit dat wanneer je zoon of dochter een les moet afzeggen, deze les in principe zelf moet worden doorgenomen omdat de groepsles wel gewoon doorgaat voor de andere kinderen.
 De gemiste les kan daardoor ook niet worden ingehaald.

Bovendien wordt er in de lessen aan de hand van leuke, korte spelletjes geoefend met o.a. de namen van de pianotoetsen en de namen van de noten. Wanneer je zoon of dochter een les moet missen gaat deze extra oefening verloren.

Tijdens de lessen worden eerst de thuis geoefende liedjes door ieder Groepscursus pianospelenkind apart voorgespeeld en daarna gaan we ze met alle kinderen tegelijk spelen. Dit is uiteraard een hele goede oefening in het luisteren naar elkaar. Vervolgens wordt de nieuwe stof voor de betreffende week behandeld en de nieuwe liedjes doorgenomen.

In het werkboek staan de opdrachten voor de komende week die je zoon of dochter moet gaan oefenen en/of maken. Zo kun je altijd thuis nalezen wat de opdrachten voor de komende week zijn en kunnen jullie samen aan de slag.

Groepscursus pianospelenOnderaan de eerste pagina van iedere week staan steeds 7 zwart-wit plaatjes die bedoeld zijn om in te kleuren wanneer er een dag is geoefend.
Als er aan het eind van de week maar 2 plaatjes zijn ingekleurd betekent dit dat er te weinig is geoefend. Zo krijgen jullie een goed overzicht betreffende de vorderingen.

Om piano te leren spelen is het van belang om regelmatig te oefenen, het liefst iedere dag en dan is 5 of 10 minuten al voldoende. Probeer er naar te streven om iedere week 5 van de 7 dagen te oefenen.

Probeer het oefenen in te plannen in het dagschema; zo laat naar school, zo laat eten, sporten, douchen, tv kijken en daar komt nu ook piano spelen bij.
Zo voorkom je dat je s’avonds bij het naar bed brengen bedenkt dat er die dag niet is geoefend.

Wanneer je je zoon of dochter op wilt geven voor deze leuke groepscursus “Pianospelen voor kinderen”  vul dan hieronder je naam en emailadres in.
Zodra ik dan een datum heb stuur ik je direct alle benodigde informatie toe.

Ik kan een nieuwe groep starten wanneer er 4 inschrijvingen zijn.

Wat anderen zeggen over de groepscursus
Pianospelen voor kinderen:

Groepscursus pianospelenAnja de Zwart:
Davina gaat altijd met plezier naar de pianoles. Zij is met 6 jaar de jongste van de groep. Dat vond ze in het begin best spannend. Het lesmateriaal is duidelijk en overzichtelijk. Meestal begrijpt Davina zonder de tekst te lezen wat ze moet oefenen voor de volgende keer. Zij vindt het leuk om elke dag te oefenen soms zelf meerdere keren per dag en af en toe pak ik mijn dwarsfluit erbij en speel mee. De kleurplaatjes in het oefenboek zorgen voor extra motivatie. Natuurlijk wil ze alle zeven plaatjes voor de volgende les hebben ingekleurd. Door de lessen heeft Davina meer gevoel gekregen voor muziek – hoge en lage tonen – en leert ze op een speelse manier noten lezen. De lessen zijn dus prima geschikt voor kinderen die voor het eerst met een instrument beginnen.

Klik hieronder voor meer informatie over één van de andere muzieklessen.

Muziekles Algemeen

Harples

Keyboardles

Pianoles

Logo Tanya Tienpont