Groepscursus keyboard

Keyboard spelen voor kinderen


De groepscursus Keyboard spelen voor kinderen
 bestaat uit een serie van 10 lessen, waarin ik je zoon of dochter de basis van het keyboardspelen ga leren.

Groepscursus keyboardDe ideale leeftijd om met deze cursus te starten is tussen de 6 en 9 jaar.

Bij genoeg aanmeldingen kan ik met een nieuwe groep gaan starten, dus als je interesse hebt voor je zoon of dochter schrijf je dan vooral hieronder in.

Daar het een groepscursus Keyboardspelen voor kinderen betreft wordt op een vaste datum gestart en kan er niet zoals bij de privé lessen direct na aanmelding gestart worden.
Een groep bestaat uit 4 kinderen.

Spelenderwijs gaan we het hebben over de namen van de noten, de Groepscursus keyboardwaarde van de noten, de namen van de keyboardtoetsen, het C- en het G-akkoord voor de linkerhand en natuurlijk leer ik je kinderen leuke liedjes te spelen.

Bij deze groepscursus keyboardspelen voor kinderen horen 2 lesboeken, een Liedjesboek en een Werkboek welke ik zelf heb gemaakt.
In het Liedjesboek staat steeds voor iedere week een nieuwe les met nieuwe liedjes.
In het werkboek is voor iedere week een Opdrachtenblad en een Werkblad te vinden.

Tijdens de wekelijkse lessen wordt er steeds uit beide boeken gewerkt, iedere week een nieuwe les. Zo zijn aan het eind van de cursus alle tien de lessen behandeld en is er een basis gelegd voor het keyboardspelen.


groepscursus keyboardDoordat deze cursus in groepsverband wordt gegeven betekent dit dat wanneer je zoon of dochter een les moet afzeggen, deze les in principe zelf moet worden doorgenomen omdat de groepsles wel gewoon doorgaat voor de andere kinderen.
 De gemiste les kan daardoor ook niet worden ingehaald.

Bovendien wordt er in de lessen aan de hand van leuke, korte spelletjes geoefend met o.a. de namen van de keyboardtoetsen en de namen van de noten. Wanneer je zoon of dochter een les moet missen gaat deze extra oefening verloren.

Tijdens de lessen worden eerst de thuis geoefende liedjes door ieder kind apart voorgespeeld en daarna gaan we ze met alle kinderen tegelijk spelen. Dit is uiteraard een hele goede oefening in het luisteren naar elkaar. Vervolgens wordt de nieuwe stof voor de betreffende week behandeld en de nieuwe liedjes doorgenomen.

In het werkboek staan de opdrachten voor de komende week die je zoon of dochter moet gaan oefenen en/of maken. Zo kun je altijd thuis nalezen wat de opdrachten voor de komende week zijn en kunnen jullie samen aan de slag.

Onderaan de eerste pagina van iedere week staan steeds 7 zwart-wit plaatjes die bedoeld zijn om in te kleuren wanneer er een dag is geoefend.
Als er aan het eind van de week maar 2 plaatjes zijn ingekleurd betekent dit dat er te weinig is geoefend. Zo krijgen jullie een goed overzicht betreffende de vorderingen.

Om keyboard te leren spelen is het van belang om regelmatig te oefenen, het liefst iedere dag en dan is 5 of 10 minuten al voldoende. Probeer er naar te streven om iedere week 5 van de 7 dagen te oefenen.

Probeer het oefenen in te plannen in het dagschema; zo laat naar school, zo laat eten, sporten, douchen, tv kijken en daar komt nu ook keyboard spelen bij.
Zo voorkom je dat je s’avonds bij het naar bed brengen bedenkt dat er die dag niet is geoefend.

Wanneer je je zoon of dochter wilt opgeven voor de groepscursus “Keyboardspelen voor kinderen”  vul dan hieronder je naam en emailadres in en ik stuur je direct alle benodigde informatie toe.

Ik kan een nieuwe groep gaan starten bij 4 inschrijvingen.

 

Klik hieronder voor meer informatie over één van de andere muzieklessen.

Muziekles Algemeen

Harples

Keyboardles

Pianoles

Groepscursus Piano voor kinderen

Logo Tanya Tienpont